Saturday, 11 October 2014

Talam Dua Muka

hello :) Assalamulaikum.. lama juga menghilang, hahahaha. hari nie ira nk cakap pasal apa itu "talam dua muka" kita memang biasa dengar perkataan tu kan.. talam dua muka nie sama je dengan manusia yang depan kita baik belakang kita dia tikam kita dari belakang. macam-macam ragam manusia nie. depan je baik tapi belakang kita mengata kita, buka aib kita... ya allah kalau bab cerita kemain lagi orang itu orang ini, kita sendiri sebagai kawan pun fikir tak mustahil hal-hal diri kita pun akan diceritakan pada orang lain juga.. kalau boleh nak semua orang dengar apa dia nak cakap, yang lain-lain pun ikut jela. ada otak fikir lahh jangan lahhh terus pandang serong terhadap seseorang itu.. kita nie manusia tak lari dari kesilapan.. mungkin sekarang nie awak bahagia bila dapat menceritakan aib orang, suatu hari nanti awak akan rasa bila aib awak sendiri tersebar.. jangan masa tu menyesal tak sudah, itu lah mulut! kena lahh pandai jaga, jangan main lepas je cakap.. orang pun ada perasan kita kena lahh jaga perasaan orang juga.. bukan orang je nak jaga perasaan kita, jangan lahh terlalu angkuh dengan duniawi ini.. ira nie cakap orang je, hahaha tapi betul lahh.. ira tak pernah pun nk buka aib orang bukan jenis ira.. tapi bila ira tahu orang tu ke sesiapa ke membuka aib ira, hmmm its okey.. just hope suatu hari nanti dia akan sedar kesilapan diri dia sendiri.  betul kata ibu "jangan terlalu ikutkan kawan" jadi kita kena lah berhati-hati :)

Saturday, 8 February 2014

hanya kawan

Hello!! Hai.. agak bertahun jugak aku menghilang.. no lahhh maybe sebab busy dengan class, assignment, study kott.. sekarang aku dah sem 4 so kena lah study hard sikit.. hari nie tiba2 terasa nk baca balik ape yang pernah aku publish, agak kelakar rupanya, biasalah budak2 lagi time tu. Banyak benda yang nk cerita sebenarnya nie, tp benda banyak yang dah lepas. So just lupakan.. okey lahh for today aku just nk share sikit ape maksud aku "Hanya Kawan". Tu dh terang2 kita boleh agak, tu mesti ayat nk cover or nk sedapkan hati orang. Bila kita rapat dengan seseorang yang berlainan jantina mesti ada je gosip.. kau suka dye ek?? Korg ada apa2 ke?? Ce cite ce cite?? Lol.. tak semestinya rapat tu mesti ada apa2, kalau ada apa2 pun, just kawan.. tu je tapi disebabkn gosip2 mcm tu pun kita boleh rasa mcm "ishhh ape nie, kawan je kottt" haiihhh susah lah nk cakap. Lain org lain caranya.. ada yang tak suka, ada juga mnjadi penyebab suka sama suka, ada juga yang cuba jauhkan diri dengan kawan rapat hanya disebabkan gosip2 tu je.. tu lahhh manusia, banyak sangat ragamnya. Ada je kawan yang jenis call everyday just borok2 korang, maybe sebab dorang rasa dye lahh teman kita, teman hilangkan kebosanan kita. Kan kan kan??? Kekadang sunyi jugak bila tak ade orang borak2 malam2.. kawan jela yang ada. Kalau yang ade bf/gf haihhh mmg tak lahh korg nk bergayut lama2 walaupun kawan je. Bagi dorang baik call bf ke gf ke, kan kan kan?? Kekadang kawan nie lebih memahami kita dari bf/gf korg tu.. hahaha serious! Tak tipu tak percaye cuba lahh tanya kawan korang sendiri. Kekadang ade je depan bf/gf semua nk yang perfect je. So boring and rasa macam bertalam2. Hahaha! Baik ade kawan rapat walaupun mereka berlain jantina dgn kita, sekurang2nya mereka paham kita. Lagi pun kita lagi senang nk bercerita itu ini dgn kawan, everything kita boleh cerita.. lagi2 kalau kawan kita tu jenis yang masuk air.. hahaha tu jela dulu kot.. ingat kawan lebih penting dari pasangan kita sendiri.. apa2 kawan. :) tapi family lagi penting lah! Hehe oraittt bubye :* muahehehe